Kysymys:

Voinko ostaa Suomessa ulkomailla rekisterissä olevan auton ulkomaalaiselta ja rekisteröidä sen Suomeen? Kuinka tämä tapahtuisi käytännössä? Esim. tapaus italialainen tuttavani ajaisi auton Suomeen. Miten edetä asiassa?

Tapio Ketonen:

En tunne Italian systeemejä, mutta auton tietenkin voi ostaa sen edelliseltä omistajalta. Se on kuitenkin ennen Suomeen rekisteröimistä poistettava rekisteristä Italiassa.

Oletan - en tiedä - että se voisi onnistua siten, että myyjä lentää Italiaan rekisterikilvet mukanaan, hoitaa asian siellä ja lähettää sitten rekisteriotteen sekä todistuksen rekisteristä poistosta kirjattuna kirjeenä tai kuriirin välityksellä Suomeen. Tämän jälkeen toimitaan kuten Saksasta tai mistä tahansa muualta ostettujen autojen kanssa. Mutta ehkä italialainen tuttavasi voisi ottaa asiasta selvää. Kerropa sitten, onnistuuko homma näin.

Emme ole tutustuneet edes saksalaiseen hintatasoon. Olen juuri nyt Saksassa, mutta aikaa ei ole ollut kierrellä autoliikkeissä. Sen verran poikkesin Autohus GmbH:ssa, josta ostimme viime vuonna Mondeon, että totesin liikkeen hintatason mielestäni nousseen viime syksystä. Syvällisempien havaintojen tekeminen vaatisi kuitenkin aikaa, ja jostain syystä se tuntuu nykyisin olevan kortilla!

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.