Kysymys:

Vaikuttaako renkaan profiili rengaspaineisiin? Eli jos vakiona 65-sarjan renkailla edessä 2.1 bar ja takana 1.9, niin mitkä paineet olisi hyvä olla 45-sarjan renkaissa?

Tapio Ketonen:

Periaatteessa tietenkin matalaprofiilirenkaan kantava tilavuus on yleensä suurempi kuin vakiorenkaalla, koska se on normaalisti leveämpi. Tältä kannalta paineilla siis ei tarvitse olla eroja, mutta 45-sarjalaiset ovat sen verran erikoisia tuotteita, että niiden paineet kannattaa tiedustella myyjältä. Ainakin merkittävimmillä rengasvalmistajilla on yleensä omat painesuosituksensa.

Nuo kertomasi paineet viittaavat siihen, että auto voisi olla japanilainen, siellä on ollut tapana, että takana käytetään pienempiä paineita kuin edessä. Tämä on ehkä mukavuuden kannalta hyvä, mutta ajettavuuden ja turvallisuuden kannalta huono asia. Takarenkaidenkin pitää pysyä ryhdissään, äkkiliikkeissä löysemmät renkaat takana heikentävät suuntavakavuutta. Joillakin rengasvalmistajilla on tästäkin syystä omat mielipiteensä autolle paremmin sopivista paineista.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.