Kysymys:

Ehdotus vakuutusyhtiöille: Laskekaa vanhempien turvallisina pidettyjen autojen vakuutusmaksuja(esim.saab,volvo),niin ehkäpä monet nuoret ja muutkin ostaisi näitä halpoja ja lujia autoja.Varmasti henkilövahinkokorvaukset pienenisivät vrt. pienet riisikupit ja muut vastaavat.Mitä mieltä olet?

Tapio Ketonen:

Noinhan ne yhtiöt ainakin väittävät tekevänsä, paitsi että hintalaskelmat eivät perustu siihen mitä pidetään turvallisina vaan siihen, mitkä todella tilastojen perusteella ovat turvallisia. Liikennevakuutuksessa erot ovat pienemmät, mutta autovakuutuksessa eli kaskossa erot ovat hyvinkin suuret. koska autojen korjauskuluissa on suuret erot.

Liikennevakuutuksen kohdalla ei ole merkitystä sillä, onko auto turvallinen vai ei, sillä liikennevakuutus vastaa vastapuolelle aiheutetuista vahingoista, ja jos autolla ajetaan vaikka koululaisjoukkoon ja tehdään puoli tusinaa lasta loppuiäkseen pyörätuolipotilaiksi, vakuutusyhtiölle aiheutuvat kulut ovat todella suuret. Siinä ei paljon ole merkitystä auton turvallisuudella.

Toki liikennevakuutus vastaa myös oman auton porukalle sattuneista henkilövahingoista, jotka nekin voivat tulla tosi kalliiksi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.