Kysymys:

Minulla on 124 200D -89 MB. Rattilukko ei toimi. Ajattelin että se voisi johtua virta-avainpesän kuluneisuudesta. Avaimen voi ottaa pois vaikka kone käy ja ajella vapaasti. Ja tuhosin yhden starttimoottorin kun se jäi päälle ja minä pöllö en huomannu ennenkuin oli myöhäistä. Startin päälle jäänti tapahtui myös uuden startin kanssa. Avain vain jäi yksinkertaisesti väärään asentoon startin jälkeen. Onko siis mahdollista että rattilukko korjaantuu "itsestään" jos vaihdan avainpesän ?

Tapio Ketonen:

Mekaaniset laitteet eivät korjaannu itsestään. Ongelmat johtuvat kahdesta aivan eri asiasta. Jos avain tulee pois koneen käydessä, avainpesä ja mahdollisesti myös siellä olevat haittalevyt ovat kuluneet. Nuo vaivat korjaantuvat avainpesän vaihdolla. Sen sijaan avaimen jääminen starttiasentoon johtuu viasta itse virtalukossa, sillä palauttava jousi on lukon pohjaosassa.

Edullisin tapa korjata ongelma lienee koko ohjauslukon vaihto parempaan käytettyyn lukkoon. Eräs hyvä paikka Mersun osien hankintaan on M-B purkaamo E Venetmäki Oy, Nahkatehtaantie 10, 37830 Viiala, puh. (03) 588 9166. Asiaa kannattaa kyllä kysellä vielä autojen lukkoihin erikoistuneelta lukkoliikkeeltä, voihan olla, että pelkkä jousen vaihtokin riittää, jos paikat eivät muuten ole kuluneet.

Eräs tunnetuimmista autojen lukkoihin erikoistuneista firmoista on Auto-Avain, Agricolankatu 5, 00530 Helsinki, puh. (09) 710 176. Avainpesän ehkä joutuu hankkimaan uutena, mutta jos hankit käytetyn ohjauslukon, jossa on hyväkuntoinen avainpesä, se voidaan sarjoittaa auton omalle avaimelle sopivaksi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.