Kysymys:

kysyisin onko olemassa missän määritystä niinsanotulle "premium" -luokalle? Määritelläänkö siinä sisätilat, koneteho, varustelu, vai mikä? Suomi24:n keskustelupalstalla esiintyy aika ajoin inttämistä mikä auto kuuluu, ja mikä ei tuohon haluttuun luokkaan. Tietääkö oikeasti kukaan tästä luokituksesta?

Tapio Ketonen:

Autojen luokkaajko on yleensäkin aika epämääräistä, eikä siitäkään tykätä, jos joku määrittää autoluokan todella tarkasti kuten vaikkapa verottaja alennettuun autoveroon oikeutetut pakettiautot.

Premium-luokka on yhtä täsmällinen käsite kuin vaikkapa "älymystö". Olen havainnut, että tuohon ihmisluokkaan laskevat itsensä kuuluviksi aika monet sellaiset, joiden älykkyys ja ymmärrys sittenkin näyttäisi olevan aika rajoitettua ja joskus jopa vähäistä. Muistettakoon vain vaikkapa ne kuuluisat 70-luvun taistolaiset.

Kuuluminen tuohon "parempien autojen" luokkaan lienee keksitty selitykseksi sille, että joissakin autoissa on tiloihin ja jopa ominaisuuksiin nähden aivan tolkuttomasti hintaa. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin ko. luokasta höpisevät snobit eivät laske ko. luokkaan sopiviksi automerkeiksi esimerkiksi Nissania, Toyotaa, Ladaa tai Fiatia. Sen sijaan Audi, Mersu, BMW ja Volvo kelpaavat. Tuo ei merkitse, että jälkimmäisen joukon merkit olisivat parempia tai kaikki edellisen joukon merkit huonompia kuin muut.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.