Kysymys:

Vähän "tyhmä" kysymys, mutta kysytään kuitenkin, kun on ajankohtainenkin......

Jos nopeus on esim. 80 km/h ja törmää hirveen ns. suorakolari 80:n nopeudessa.
Niin onko mitään merkitystä onko alla "Volvo" vai muu merkki? Hirvi tulee ilmeisesti tuulilasista useimmiten suoraan läpi suorakolarissa.

Mitkä automerkit ovat todettu turvallisimmiksi hirvikolareissa????

PS.Luin juuri jutun pariskunnasta, hirvi tuli suoraan tuulilasista sisälle ja molemmat menehtyivät. Herätti ajatuksia........
Olisi mukavaa saada lehteenkin jonkinsorttista vertailua aiheesta.

Tapio Ketonen:

Kyllähän sillä on. Jos alla on "oikea" Volvo eli iso ns. ruotsalainen (240, 740, 760, 850, 940, 90, S60, S70, V70 tai S80), niin kyllähän sellainen on hirvikolarissa turvallisempi kuin useimmat keski- tai eteläeurooppalaiset autot. Myös Saabeissa on paneuduttu asiaan.

Molemmat ruotsalaisvalmistajat ovat testanneet autojaan hirvikolaria simuloivilla kokeilla, ja sen ansiosta autoissa on mm. tuulilasin yläpuolella huomattavasti vankemmat rakenteet kuin muissa merkeissä. Kolarissa pahin tilanne on se, että tuulilasin yläpuolinen kotelorakenne pettää ja repeytyy pois. Silloin matkustamo jää täysin suojattomaksi.

Mutta vaikka auto olisi kuinka vankka, jopa 800-kiloiseen hirveen törmääminen on aina vakava asia. Siinä voi käydä pahasti, oli alla sitten millainen henkilöauto tahansa.

Emme aio ryhtyä testaamaan tätä asiaa mitenkään, mutta raportoimme tietoomme tulevista tutkimuksista, jotka käsittelevät tätä aihetta.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.