Kysymys:

Luin juttua verkosta koskien VW golfia. Jutussa sanottiin, että selkä eteenpäin matkustava lapsi pitää asettaa takapenkille. Eikö turvatyynyä saa kytkettyä pois pelkääjänpaikalta? Olen hankkimassa vuoden -98 golfia ja perheessä on pieni vauva.

Tapio Ketonen:

Golfissa ei ole käyttäjän ohjaamaa poiskytkentää etumatkustajan turvatyynylle. Tyyny on tietenkin mahdollista kytkeä pois toiminnasta korjaamolla. Korjaamoiden suhtautuminen pyyntöön vaihtelee, jotkut kieltäytyvät, jotkut kytkevät, jos omistaja vahvistaa allekirjoituksellaan tilanneensa poiskytkennän.

Mielestäni tyyny pitää voida kytkeä pois käytöstä, jos omistaja niin haluaa. Olisi kuitenkin hyvä esimerkiksi laittaa näkyviin muistutus asiasta. Niin ikään tyyny pitäisi kytkeä jälleen toimintakuntoon, kun lapsi kasvaa niin suureksi, ettei hän enää matkusta turvaistuimessa selkä eteenpäin.

Pienen vauvan kuljettaminen takaistuimelle asennettavassa turvaistuimessa ja kaukalossa on käytännössä hyvin vaarallista, jos mukana ei ole erillistä hoivaajaa. Huomion kiintyminen takapenkille ajon aikana on johtanut useampaankin onnettomuuteen. Niinpä yksinään vauvaa kuljetettaessa etuistuin on ainoa oikea paikka. Pientä lasta pitää tietenkin kuljettaa selkä eteenpäin turvaistuimessa tai -kaukalossa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.