Kysymys:

Terve! Kysymykseni olis tällainen että mikäköhän auto kannattaisi ostaa tänä päivänä jos hintahaarukka olisi n.0-3000 euroa!!! Omistan tällä hetkellä Peugeot 106 XR 1.4! Siitäkin olisi yksi kysymys: Onko vaarallista jos kansi vuotaa ja jäähdyttimeen pääsee öljyä?

Tapio Ketonen:

Halpaa autoa ostettaessa kannattaa unohtaa epäoleelliset asiat kuten merkki ja väri. Oleellisinta on, että auto on mahdollisimman hyvässä kunnossa. Niinpä auton kunnon selvittämiseen esimerkiksi Autotohtorilla kannattaa uhrata jonkin verran. Se saattaa olla paras mahdollinen sijoitus, sillä tosi huonon ja esimerkiksi mädän auton ostossa pahimmillaan miltei koko kauppasumma menee hukkaan.

Automerkeillä ja -malleilla on tietenkin erilainen maine, eikä useimmiten syyttä. En ala kuitenkaan tässä heitellä umpimähkään tällaisia lähinnä juorupuhetasoisia mielipiteitä jonkun merkin hyvyydestä ja toisen huonoudesta. Yksilöerot ovat sittenkin aivan halvoissa ajokeissa ratkaisevimpia.

Kannentiivisteen vuotaminen on aina periaatteessa vaarallista. Samasta vuodosta pääsee helposti myös jäähdytysnestettä öljyyn, ja nesteen sisältämä glykoli heikentää voiteluöljyn voitelukykyä oleellisesti. Siitä voi aiheutua vaurioita laakereihin ja/tai nokka-akseliin, venttiilinnostimiin tai mäntiin. Vika ei parane itsekseen, mutta kannentiivisteen vaihto ja samalla tehtävä kannen suoruuden tarkastus saavat konen jälleen kuntoon.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.