Kysymys:

Kesäauto Uazista olisin kysynyt seuraavaa: Missä kävitte tekemässä rekisteröitikatsastuksen? En ainakaan huomannut että teidän yksilössä olisi ollut ohjauslukko, joten ilmaisesti sitä ei vaadita kun osaa mennä oikeaan paikkaan rekisteröimään.

Huusin samanlaisen Uazin itselleni Kalkun huutokaupasta ja ajattelin laittaa sen rekisteriin. Materiaalitositeessa lukee että auto on tuotu maahan tullitta, josta johtuen se ei ole autoveron alainen. Mitä tuo tarkoittaa? Onko vaikutus rekisteröintiin? Lukiko teillä samat jutut? Kiitos vastauksista!

Tapio Ketonen:

Rekisteröintikatsastuksessa tuli käytyä Helsingin Katsastus Center Oy:ssä, Takoraudantie 1:ssä Malmilla.

Olet oikeassa ettei kesävaunussamme ole ohjauslukkoa, mutta sen puuttuminen ei aiheuttanut rekisteröinnin yhteydessä toimenpiteitä. Päästöjen kanssa on kuulemma painiskelemista, mikäli imusarjan päällä olla jököttää venäläinen kaasutin. Oikein säädetyn Weberin kanssa ongelmia ei pitäisi tulla.

Tuo tullitta tuonti tarkoittanee sitä, että auto on tuotu maahan ilman tullia eikä siitä tarvitse myöhemminkään maksaa autoveroa. Puolustusvoimien käytössä olleille ajoneuvoille tämä on mahdollista, eikä se vaikuta rekisteröintiin mitenkään. Tai ei vaikuttanut ainakaan meidän UAZ:imme kohdalla, sillä samainen liturgia löytyi huutamamme UAZ:n materiaalitositteesta.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.