Kysymys:

Kerropa,

Tällä hetkellä autovero on yksi mielenkiintoisimmista asioista josta voi keskustella. Monet odottavat innolla käytettyjen tuontiautojen kohtaloa. Mutta miten uusien autojen verotus?
Niiden verotus tulee kuulema säilymään ennallaan, ainakin pessimistien mielestä.
Sattuipa sitten niin että luin TurunSanomista artikkelin jossa kirjoittaja otti esiin EY tuomioistuimen päätös C-451/99 (?), joka koskee leasing palvelujen vapaata liikkuvuutta. Kirjoituksen mukaan päätös pitäisi teoriassa mahdollistaa leasing autojen hankkimista toisesta EU maasta ilman veroseurauksia. Teoriassa siis...
Mutta miten asia oikein on? Mahtaako tämä todella toimia kun Suomen verottaja kuitenkin haluaa tulkita kaiken omalla tavallaan.
Olisiko Tuulilasilla tässä hyvä "testimahdollisuus"? Ei kun leasin-autoa hakemaan ulkomailta ja katsokaa mitä verottaja oikein sanoo.

Tapio Ketonen:

Tuo leasingasia on peräti mielenkiintoinen. Olen lukenut ko. päätöksen useampaankin kertaan läpi, eikä se mielestäni ole kovinkaan selkeä. Niinpä jos nyt kävisi liisaamassa auton, siitä räpsäistäisiin ilman muuta autovero ja mahdollisesti lisäksi sakkoa ja rangaistusveroa, jotka olisi maksettava per heti. Rahojaan voisi sitten yrittää saada takaisin EY-tuomioistuimen kautta, ehkä se onnistuisi joskus vuonna 2010...

Elikkä ei kiitos, katsotaan nyt ensiksi tuo helpompi eli tavallinen autoverotus!

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.