Kysymys:

Elokuussa sain alleni uuden Toyota Avensis Verson. Oletteko Te törmänneet kyseisessä mallissa tai kyseisessä moottorissa (2.0 VVT-i) kierrosten "jumppaamiseen"? Kun esimerkiksi pysähtyy liikennevaloihin niin kierrokset saattavat jäädä heijaamaan n. 800-1600 rpm välille. Tämä ei ole mitenkään säännöllistä, mutta kuitenkin viikottain huomaan tämän "ominaisuuden".

Toinen kysymykseni koskee alipaineella toimivaa vakionopeudensäädintä kyseisessä autossa. Vaikka olen säätänyt GAIN-arvot täysille ja INIT-arvot ovat kyllä kohdillaan, niin ylämäessä menopeli hyytyy. Hetkellinen kulutus ei nouse 11l/100km suuremmaksi eli ei jaksa polkaista poljinta tarpeeksi syvälle. Pieni jalalla avitus korjaa tilanteen. Onko yksinkertaisesti vaan niin, että alipainetta ei riitä ja kyseinen säädinmalli ei siten sovi tuohon autoon?

Tapio Ketonen:

Tuo jumppaaminen on vaikea ilmiö, koska se ei ilmeisesti esiinny jatkuvasti. Silti merkkikorjaamon puoleen kääntyminen lienee ainoa keino, uusi auto kun on kyseessä.

Alipainetta varmaan riittää, mutta säädin ei ilmeisesti muuten toimi kunnolla. Korjaamon hommia tuokin, se lienee helpompi näyttää korjaajille.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.