Kysymys:

Löytyykö jostain tieto siitä ketkä ovat voittaneet teidän järjestämisissä kilpailuissa??? Esim. minulle tuli tarjous voittaa 100.000 € tai BMW tai MB yms. Onko voittaneet henkilöt tilanneet lehden (kyllä-kuori) vaiko osallistuneet pelkkään kilpailuun (ei-kuori)??

Tapio Ketonen:

Kyllä löytyy. Jokaisessa Tuulilasin numerossa on noin neljäsosasivun kokoinen ilmoitus, jossa kerrotaan pikapalkintojen voittajista. Esimerkiksi marraskuun lehdessä sellainen on sivulla 124.

Suurempien arvontojen voittajat esitellään yleensä sivun kokoisissa ilmoituksissa, jotka julkaistaan kaikissa A-lehdet Oy:n lehdissä. Pääpalkinto, joka on 100 000 euroa, arvotaan 17.12.2003, ja voittajan nimi kerrotaan ilmeisesti Tuulilasinkin tammikuun numerossa.

Voittajia on molemmista porukoista. Laki edellyttää, että markkinointiarpajaisiin pitää voida osallistua samanarvoisesti riippumatta siitä, ostaako eli tilaako tarjotun tuotteen vai ei. Arvonnat hoidetaan poliisiviranomaisten valvonnassa. Suurarvonnassa on mukana miljoonia arpoja, sillä kupongin lähettäneiden lisäksi mukana ovat myös kaikki yhtiömme lehtiä muullakin tavalla tilanneet.

Järjestäjän eli kustannusyhtiön kannalta on sinänsä aivan sama, meneekö voitto tilaajalle vai pelkästään kilpailuun osallistuneelle. Sama raha menee joka tapauksessa. Tämä rahasumma uhrataan tietenkin siksi, että se houkuttelisi mahdollisimman monet osallistumaan kisaan ja samalla tietenkin myös tilaamaan lehtiä. Jo pelkkä osallistuminen kilpailuun kertoo, että käytetty osoite on ollut toimiva ja asiakkaalle voidaan lähettää vastakin tarjouksia.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.