Kysymys:

Kysymys koskee pöö.tä
Silloin kun aurinko paistoi ja istuksimme läheisen palveluaseman terassilla tankkamassa itseämme, huomasimme muutaman kerran, kun "pojat" tankkas Mazdaansa( diesel).Siitä samasta mistä ne maajussit Valmettinsa...

Näkyykö se polttoöljyn käyttö esim. siellä katsastusmiehen savutuskokeessa? Muistan ennen kun poliisit tirkisteli tankkiin ja jakeli suurehkoja jälkiverotikettejä. Vai missä vaiheessa siitä vois pojat kärähtää?

Tapio Ketonen:

Löpön käyttö ei näy savutuskokeessa, mutta se on helppo havaita polttonesteen väristä. Veroton polttoaine on värjätty punaiseksi.

Käryäminen on todennäköisintä silloin, jos auto tankataan julkisesti huoltoaseman polttoöljymittarilta. Silloin näet joku vihamies tai muuten valveutunut kansalainen voi tehdä asiasta ilmoituksen poliisille. Polttoaineratsiat ovat yleensä Tullin järjestämiä, koska se toimii polttoaineverotuksen valvojana ja toimeenpanijana. Myös poliisi on aina mukana.

Löpöllä ajaminen henkilöautolla on käsittääkseni hyvin harvinaista, sillä siitä tuleva rangaistusvero on hurjan suuri. Henkilöautoja jää asiasta kiinni hyvin harvoin, eihän kukaan täysijärkinen ota riskiä jopa yli 8 000 euron rangaistusverosta säästääksen 15 euroa tankkauskerralta. Sen sijaan kuorma-autoyrittäjiä jää asiasta kiinni vuosittain. Konkurssin partaalla hoippuville yrittäjille houkutus jopa tuhansien eurojen säästöstä kuluissa on usein liian suuri.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.