Kysymys:

Katsopa www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/vavm_35_2003_p.htm! Miten tämä enää on edes mahdollista?! Miksi autojen merkkiliikkeet ovat näin voimakkaasti valtion suojeluksessa, että kaikki niiden kanssa kilpaileva toiminta yritetään estää? Mikä autosta tekee niin erikoisen tuotteen, että se ansaitsee tällaisen kohtelun?

Tapio Ketonen:

Kyseessä on harvinaisen röyhkeä lakiesitys, joka jättää täysin huomioimatta EU:n määritelmän käytetystä autosta. Esityksessä vihjaillaan epämääräisesti veronkiertomahdollisuuteen, ja se näemmä on riittävä peruste. Perinteiseen tapaan laki on menossa eduskuntaan juuri joulun alla, jotta se menisi kenenkään huomaamatta ja kenenkään asiaan puuttumatta läpi edustajien kiirehtiessä joululomalle.

Olen jo aikaisemminkin todennut, että MTK, SAK tai monet muut järjestöt ovat autokaupan järjestöihin verrattuina oppipoikia siinä, miten manipuloidaan lakeja kirjoittavia valtiovarainministeriön virkamiehiä. Autotuojat ry ja Autoalan Keskusliitto ry edustavat vain muutamaa sataa autokauppayrittäjää, mutta vaikutusvaltaa niillä on ikään kuin ne edustaisivat vähintään puolta kansasta. Tämä kansalaisten etuja ja oikeuksia polkeva lakiesitys on taas yksi karkea esimerkki tästä suhteettomasta vaikutusvallasta.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.