Kysymys:

Lämmin autotalli. Onko tutkittua tietoa tai kokemuksia siitä, että ruostuuko lämpimässä autotallissa säilytetty auto nopeammin kuin ulkona säilytetty? Kyse on talviajasta. Eli onko järkevää ajaa auto pakkasesta lämpimään talliin n.18 astetta puoleksi vuorokaudeksi vai jättää se ulos?

Tapio Ketonen:

Jos autoa hoidetaan kunnolla, niin eipä tuo tallissa ruostu. Maalipinta pitää pestä säännöllisesti ja myös vahata, niin ruoste ei saa otetta. Myös ruosteeneston pitää olla kunnossa, pelkkä tehtaan tekemä "suojaus" ei ole mistään kotoisin.

Tietenkin jos talli on kuin turkkilainen sauna eli höyrykaappi, ruostumisvaara on olemassa. Hyvin tuuletetussa tallissa auto kuitenkin kokemusteni mukaan säilyy erinomaisesti. Mielestäni autotallissa pitäisi olla puhallinlämmitys, jotta kuivuminen olisi mahdollisimman tehokasta.

On tärkeätä, ettei autoon pääse kerääntymään sisälle kosteutta. Niinpä auton ovet on syytä pitää tallissa auki, jotta ilma pääsee kiertämään ja kuivattamaan sisätilat. Kun auto on liikkeelle lähdettäessä lämmin, se pysyy kuivempana, eivätkä lasitkaan huurru.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.