Kysymys:

Nykyään on puhuttu paljon auton pesusta. Mikä pesu on autolle paras. onko harjapesu huonoksi auton maalipinnalle! kyse on uudesta autosta!

Tapio Ketonen:

Asia on täysin selvä, paras on tietenkin oikein tehty käsinpesu. Ensiksi suihkutetaan liuottavaa pesuainetta kuivaan likaan suihkupullolla alhaalta aloittaen. Sitten annetaan aineen vaikuttaa ja huuhdotaan irronnut lika runsaalla vedellä pois. Painepesuri on tähän hyvä väline. Sen jälkeen käydään pinta läpi sienellä hangaten. Lopuksi vielä auto huuhdellaan jälleen reilulla vesimäärällä.

Konepesuista tilanne on niin ikään selvä. Harjaton pesu ei ole mistään kotoisin. Jatkuva harjattoman pesun käyttö pilaa auton maalipinnan, koska se ei irrota likaa kunnolla. Sitkeimmät likahiukkaset eivät irtoa ilman mekaanista hankausta, ja pitkään paikallaan muhiva hiukkanen aiheuttaa maalipintaan pahan vaurion.

Maalipinnan hoidon kannalta oleellisin asia on kunnollinen ja säännöllinen vahaus käsipelillä. Hyvin vahatulta pinnalta lika irtoaa helpommin, ja se myös säilyttää kiiltonsa paremmin. Pesukoneiden vahoista ei ole mitään hyötyä muille kuin kauppiaalle, hinta on kovempi, mutta suojausvaikutus on olematon.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.