Kysymys:

Suuntailen ranskaan töihin pariksi vuodeksi ja tarkoituksena olisi hommata auto mukaan. Tällä hetkellä on hyvin vähän hajua mitä asioita pitäisi ottaa huomioon joten kaikki neuvot tulevat ehdottomasti tarpeeseen. Onko esim. ranskassa jotain vaatimuksia varustelun suhteen jota ei suomessa vaadita? Mitä papereita tarvii? Jiiänee, jiiänee, jiiänee... Täydellinen prosessivuon kuvaus olisi mahtava. ;)

Tapio Ketonen:

Ainoastaan tuo varustelukysymys on helppo vastata. Ranska kuuluu Euroopan Unioniin, joten riittää, että autolla on EY-tyyppihyväksyntä, joka on nykyisin pakollinen kaikille henkilöautoille.

Sen sijaan Gallian paperisota on sellainen asia, jota en tunne lainkaan. Hurjia juttuja olen kuitenkin kuullut ja lukenut. Rekisteröinti on hidasta ja hankalaa, jonotusta riittää ja mukaan pitää ottaa kaikenlaisia papereita aina asunnon vuokrasopimuksesta lähtien. Vakuutuksen saaminen ei ole itsestään selvää kuten Suomessa ja hinnatkin ovat aivan eri luokkaa.

Tämä on valitettavasti sellainen asia, johon paneutumiseen ei aika riitä. Asia ei kosketa kovinkaan monia lukijoitamme, joten valitettavasti joudut selvittämään asiat itse. Mutta kirjaapa tapahtumat ja asioiden kulku. Kun saat homman hoitoon, niin voisit kirjoittaa meille asiasta ja laatia sen vuokaavionkin. Laitetaan juttu nettipalveluumme. Lupaan kohtuullisen kirjoituspalkkionkin hyvästä valokuvin (digi-) höystetystä jutusta.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.