Kysymys:

Olen huomannut, että nyt (12.12.03) myydään kuorma-autoksi rekisteröityja autoja henkilöluvulla 1+8. Ja pehmeillä penkeillä. Onko 50mm penkin paksuus muuttunut ja onko henkilöluku noussut?
Myös pakettiautoissa on uusi käytäntö.(esim. Mitsun avolavat pidennetyllä ohjaamolla)

Tapio Ketonen:

Se penkin paksuusrajahan ei koskenut kuorma-autoja, ainoastaan henkilöautoja, eikä se ollut peräisin ajoneuvolainsäädännöstä, asia määrättiin ja määrätään edelleen autoverolaissa. Autoveroa ei kuorma-autoissa kuitenkaan ole, joten autoverolaki on hampaaton. Tuo 1+8 taas on suurin henkilömäärä, jota saa kuljettaa C-luokan kortilla.

Ilmeisesti jostakin on tullut Suomen viranomaisille ukaasi, ettei ole laillista syytä kieltää istuinten asentamista kuorma-autoihin. Taannoinhan tämä oli jonkin aikaa kiellettyä.

Mitsubishi L200 Double Cab ei täytä pakettiautoveron mittasääntöä lavansakaan osalta, joten se on ns. täyden veron ajokki. Istuimia voi siis saman tien olla enemmänkin, koska veroseuraamuksia ei ole.

Myös näitä Suomen virkamiehet eivät tahtoneet takavuosina hyväksyä, mutta kun ne kelpaavat muissakin EU-maissa, niin pakko suomalaistenkin on ne sallia.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.