Kysymys:

Ostin syksyllä 99 rekisteröidyn primeran 1.8 koneella.Auton pitäisi olla kuitenkin vuoden 2000 mallia eli mitä eroa on 99 ja 2000 mallilla? Niin ja mahtaako "suuri" huoltoon kutsu koskea minua?

Tapio Ketonen:

Primeralle tapahtui kesän 1999 aikana kevyt kasvojenkohotus eli facelift. Lähinnä uudemman mallin tunnistaa siitä, että konepelti ja takaluukku ovat muodoiltaan kuin valunut taikina, vanhemmassa versiossa linjat ovat terävämmät. Mallilla on tyyppimerkintänä P11-144, alkuperäinen vuonna 1996 markkinoille tullut malli oli tyypiä P11. Ensimmäisen Primeran tyyppimerkintä oli P10, nykymallin P12.

Se 1,8-litrainen moottori on selvin tuntomerkki facelift-versiosta, sitä ei Primerassa aiemmin ollut. Nissanin historian suurin takaisinkutsuoperaatio koskee kaikkia 1,6- ja 1,8-litraisia malleja vuodesta 1996 lähtien. Sinunkin autosi siis kuuluu niihin.

Takaisinkutsu johtuu siitä, että kampiakselin asennontunnistimessa saattaa olla juotosvika, jonka takia moottori yllättäen pysähtyy eikä enää käynnisty. Tämä voi olla turvallisuusriski, joten Nissan vaihtaa veloituksetta kaikkiin QG- ja QR-sarjan moottoreilla varustettuihin autoihin uuden asennontunnistimen.

Kutsu korjaukseen olisi Nissanin tietojen mukaan pitänyt toimittaa käyttäjille marraskuun aikana. Suosittelen tiedustelemaan tilannetta merkkihuollosta. Meillä Suomessa Nissanin maahantuojan tiedotus on laiminlyönyt tehtävänsä, asiasta ei ole annettu tiedotetta.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.