Kysymys:

Joko VW 1,4 -moottorin huohottimen jäätyminen on saatu loppumaan ? Omassa -02-mallissa huohotin"boxi" oli huollon mukaan halki (meni takuukorjaukseen)

Tapio Ketonen:

Asia on ainakin unohdettu VW-organisaatiossa kuoliaaksi. Suomen maahantuoja ei koskaan ole tiedottanut asiasta kunnolla, mutta Saksassa tehdas lupasi näille koneille monta vuotta pitkän takuun. Asiasta kertonut tiedote kuitenkin poistui pian VW:n lehdistöpalvelun nettisivuilta, eikä sitä enää löydy edes arkistohaulla.

Asiasta on kuitenkin kirjoitettu paljon, ja VW-organisaatiossa on taatusti asiasta kertova tiedote. Takuu siis on voimassa viime talvena ilmoitetussa muodossa. Autoihin on tiettävästi asennettu lämmitettäviä huohotinputkia, joten jos tämä on tehty, huohottimen jäätymistä ei pitäisi enää tapahtua.

Näissä koneissa oli toinenkin ongelma. Vaikka huohotin ei olisikaan jäätynyt ja työntänyt öljyjä ulos, ainakin Saksassa aiheutui moottorivaurioita myös siksi, että öljyn sekaan oli joutunut huohotushöyryistä tiivistynyttä vettä, ja se oli jäätynyt öljypohjan pohjalle tukkien öljypumpun imusiivilän.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.