Kysymys:

Onko kokemuksia Nissan Almeran (N16 2.2Di -00) vaihdelaatikon kestävyydestä? Omastani laukesi laatikko totaalisesti 127000 kilometrin ajon jälkeen. Huolto ilmoitti, että ei pysty korjaamaan, uusi laatikko maksaa yli 3000 € + työt. Kokonaiskustannukset saattavat hyvinkin nousta neljään tuhanteen euroon.

Tämä on mielestäni kummallista, koska auto on ollut pitkän matkan moottoritieajossa 95 prosenttisesti. Autolla ei myöskään ole "jurnutettu" liian isoilla vaihteilla. Auto on ostettu käytettynä autoliikkeestä, joka on samalla ollut auton ensimmäinen omistaja. Autolla oli ostettaessa (17.1.2002) ajettu 67tkm.

Eihän auto enää uusi ole, mutta korjauksen kustannukset ovat sen verran kovat, että olisi kohtuullista, jos myyjäliikkeen ja maahantuojan saisi osallistumaan kustannuksiin. Onko sinulla tietoa miten Nissanin tai muiden merkkien maahantuojat ovat suhtautuneet vastaavissa tapauksissa?

Tapio Ketonen:

Tuntuu aika lyhyeltä kestoiältä. Asiasta kannattaa ilman muuta neuvotella myyjäliikkeen kanssa. Tulee kyllä mieleen, että vaihteistossa on ollut kaupantekohetkellä "virhe" kuten kuluttajansuojalaissa sanotaan.

Tolkuttoman pitkää kysymystäsi piti lyhentää, mutta kerroit, että vaihteistoon oli 90 000 km huollossa vaihdettu vaihteistoöljyt merkkihuollossa. Myyjä siis ei voi vedota edes huonoon huoltoon.

Tällaiset tapaukset hoidetaan yleensä yksi kerrallaan, mitään yleistä linjaa tuskin asiassa vedetään. Suhtautumisesta ei liioin kovin paljon tiedoteta julkisuuteen.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.