Kysymys:

yariksen 1.3 talvi rengaiden paineiksi on käsikirjassa merkitty e2.3 ja t2.1 kuinkahan tarkkoja arvot ovat kulumisen ja ajettavuuden kannalta voisko olla parempi jos käyttäisi esim 2.2 etenä ja takana. Renkaat ovat hakkap.2.

Tapio Ketonen:

Paineiden alentaminen ei yleensä kannata, se heikentää ajettavuutta ja lisää renkaiden kulumista. Jostakin syystä japanilaiset suosittelevat usein taakse alempia paineita, mutta auton ajettavuuden kannalta takapaineet kannattaa kyllä pitää samoina kuin edessä.

Paineiden nostaminen ei lisää renkaiden kulumista, ja täysin väärä luulo on se, että korkeammat paineet nopeuttaisivat renkaiden kulumista keskeltä. Tuo on historiaa ajalta, jolloin käytettiin ristikudosrenkaita.

Liian korkeita paineita ei kannata käyttää, ne heikentävät mukavuutta. Myös liukkaalla pinnalla pito heikkenee. Talvella on kuitenkin muistettava, että kylmällä säällä renkaiden ilmanpaine laskee. Tältä varalta renkaisiin on syytä laittaa hieman ylimääräistä painetta. Kannattaa myös vilkaista, mitä Nokian Renkaat Oyj:n painesuositukset
sanovat. Näyttävät suosittelevan tyhjänä tasapaineita eteen ja taakse, kuormalla taakse suositellaan korkeampia paineita.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.