Kysymys:

Kerropa, miksi esim. BMW X5 ja Renault Scénic RX4 ovat autohinnastonne mukaan maastureita, mutta Volvo XC90 ei? Käsittääkseni XC90 on mm. X5:den kilpailija, joten tällä logiikalla ajateltuna sen pitäisi löytyä maastureista. Myös XC70:nen voisi siirtää maastureihin, löytyyhän sieltä muitakin korotetulla maavaralla olevia nelivetoja, kuten Honda CR-V ja Audi Allroad Quattro.

Tapio Ketonen:

Autojen sijoitus joko tavallisten tai maasturien joukkoon määräytyy pelkästään sen mukaan, miten maahantuoja asian ilmoittaa. Tavallinen henkilöauto kuuluu EU:n määritelmien mukaiseen ajoneuvoluokkaan M1, maasturin luokka on M1G. Volvo joutuu hinnastossa juuri siihen luokkaan, johon tuo määritelmä sen automaattisesti siirtää.

Jos maahantuoja ei ole ilmoittanut XC90-mallia maasturiksi eli M1G-luokkaan kuuluvaksi, siihen voi olla kaksi syytä. Ensimmäinen vaihtoehto on, että maahantuojan teknisellä osastolla on tehty teknisten taulukoiden täyttämisessä virhe. Toinen mahdollisuus on se, että autoa ei ole virallisesti luokiteltu M1G-luokkaan. Tällainen auto on mm. Lexus RX300, vaikka se on teknisesti suunnilleen sama kuin Toyotan iso LandCruiser ja siten täyttäisi luokan vaatimukset mm. kohtaamis-, ylitys- ja jättökulmista, maavarasta ja nelivetoisuudesta.

Me emme voi siirtää autoa luokasta toiseen vastoin maahantuojan ilmoitusta. Voimme kyllä tiedustella maahantuojalta, onko annettu tieto Volvo XC90:n maastokelvottomuudesta oikea.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.