Kysymys:

Tuulilasissa 01/04 oli lista menneenä vuonna rekisteröidyistä autoista. Sieltä löytyi 1 kpl MAN -merkkistä autoa. Minua kiinnostaisi tietää mikä auto tuo on? Löytyykö internetistä mahdollisesti kuvia? Osoite? Kiitos!

Tapio Ketonen:

Mitä ilmeisimmin kyseessä on matkailu- eli asuntoauto, joka on rakennettu MAN-alustalle. MAN ei tietenkään itse rakenna näitä, mutta matkailuautot yleensä rekisteröidään alustan merkillä. Poikkeuksiakin toki on, esimerkiksi Dethleffs. Nimessä voi olla myös sekä alustan että korin nimi, esimerkiksi Fiat-Knaus.

Varsinaisesti koko sotku on peräisin siitä typeryydestä että joku idioottimainen taho, siis liikenne- ja viestintäministeriö tai EU, on jo vuosia sitten päättänyt, että matkailuautot luokitellaan henkilöautoiksi. Niiinpä esimerkiksi rekisteritilastoista ei ilman valtavaa käsityötä saa selville rekisteröityjen matkailuautojen lukumäärää.

Tuosta autosta ei meillä ole mitään tietoja. Ehkäpä sen omistajan saisi selville AKEn tietopalvelusta, mutta emme ryhdy siihen selvitystyöhön.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.