Kysymys:

Golfin ja Astran alennusmyyntejä koskevassa artikkelissa pisti silmään pätkä "Opelin tavoitteena on vastata kilpailuun, joka alkoi, kun uusi Golf viime marraskuussa saatiin myyntiin Saksassa. Suomessa auto esiteltiin Helsinki Motor Show'ssa marras-joulukuun vaihteessa. Myymälöissä uusi Golf nähtiin ensimmäisen kerran tammikuun loppupuolella. "

Kyllä se uusi (viitos) Golf oli jo ainakin kuukautta aikaisemmin liikkeissä. Uuden Golfin olisi halutessaan saanut jo viime vuoden puolella ostetuksi.

Tapio Ketonen:

Mitäpä tuohon pitäisi sanoa. Uusi Golf oli Suomessa tosiaankin väittämääni aikaisemmin myymälöissä - siis jo joulukuussa. Virheeni syynä oli se, että muutama viikko sitten maahantuoja järjesti ison viikonloppunäyttelyn, jossa teemana oli "Näe uusi Golf".

Kyllä jo Helsinki Motos Show:n aikoihin ajettiin Mäkisen kuljetusrekoilla satamasta uusia Golfeja jälleenmyyjille (minkä hyvin tiesin). Eikä niitä toden totta autoliikkeissä aleta varastoimaan, vaan tietysti ensisijaisesti esittelemään ja myymään.

Jos en aivan väärin rekisteröintitilastoja tulkitse, niin rekisteriin Suomessakin niitä saatiin viime vuoden puolella 108 kappaletta, suurin osa 1.6-litran moottorilla. Niistä suurin osa on ollut esittelyautoja.

Kiitos tarkkaavaisuudesta, virhe on jo korjattu netissä olevaan juttuun.

Jorma Viitanen

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.