Kysymys:

Voiko Ketonen asian yleisluonteisuudesta huolimatta ottaa kantaa/selvittää seuraavan: Asun Sveitsissä (ja kesät Suomessa). Täällä ollessani en ole voinut 6 vuoteen pitää kännykkää auki, koska lehtien puhelinmyyjät soittelevat ja minä maksan sitten puhelut Suomesta tänne.

Nyt jouduin viikon pitämään kännykkää auki odottaessani tiettyä puhelua ja jo ehti kolme myyjää soittaa. Oikea soittaja ei ehtinyt.

Todennäköisesti tavallamme ulkomailla asuvat joutuvat tavallista useammin uhriksi, kun ensin yritetään lankapuhelimella kotiin ja kun sieltä ei vastata, pannaan kännykkänumerot jonoon ja soitetaan sitten urakalla.

Eikö lehtitalojen pitäisi jo imagosyistä kieltää kännykkään soittaminen ainakin jos on lankanumerokin?

Tapio Ketonen:

Kännykkä on jo hyvin monen suomalaisen ainoa puhelin, joten jos yleensä soitetaan, niin tokihan juuri kännykkään soitetaan.

Jos milloinkaan, niin tuossa tilanteessa kännykässä on yksi hyvä ominaisuus. Se kun näyttää, mistä numerosta puhelu tulee. Ja jos ei näytä, taulussa lukee vain "tuntematon numero". Sellaiseen puheluunhan ei kannata vastata. Kokemukseni mukaan nämä myyjät yleensä soittavat niistä "tuntemattomista".

Toinen mahdollisuus on ilmoittaa puhelinnumeronsa Suomen suoramarkkinointiliiton kieltorekisteriin. Ainakin lehtitalojen puhelinmyynti loppuu sillä keinolla, ehkei nyt seuraavana päivänä, mutta jonkin ajan sisällä, kun myös myyjien omat rekisterit on saatu päivitetyksi.

Kännykkäpuhelut laskutetaan sekuntiperusteisesti, joten ei se tyrkyttäjän torjuminenkaan kovin paljon maksa, muutamassa sekunnissahan se selviää, oliko puhelu se odotettu.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.