Kysymys:

Kerropa,miten käyttö- (polttoaine)kulut eroavat autoissa, joista yhden aion ostaa. MB 300CE-24, BMW 325 Coupe (E36), VW Corrado VR6 kaikki vuosimallia -92? Varaosahinnat tiedetään, mutta jos löytää vähänajetun, niin kannattaako pienituloisen ajatella ostavansa autoa 3-litraisella koneella?

Tapio Ketonen:

Nuokin autot edustavat kuitenkin ainakin täällä Suomessa sen verran arvokasta hintaluokkaa, että pääosa kuluista on kuitenkin pääomakuluja. Erot vakuutusmaksuissa ovat aika vähäiset. Kulutus ei liioin poikkea kovin radikaalisti, ajotavalla on suurempi vaikutus siihen.

Kolmilitrainen toki syö aina enemmän kuin kaksilitrainen, mutta ero ei mielestäni vie konkurssiin. Jos ajoa tulee paljon, kannattaa hommata diesel. Mikään noista kolmesta ei tule halvaksi ajaa, mutta itsepä tiedät lompakkosi resurssit parhaimmin.

Kokemukseni on, että Mersu on käytettynä yllättävän edullinen omistaa. Siihen on varaosatajontaa muuallakin kuin vain merkkiorganisaation kautta, ja rakenteet ovat aivan eri järeysluokkaa kuin noissa kahdessa muussa mainitsemassasi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.