Kysymys:

Kysyisin MB 220c diesel farmariin, vm 98 liittyvää mystistä ongelmaa. Auton takaosa alkaa heilua sivuttain n.60 kilometrin vauhdissa ajettaessa epätasaisella pinnalla esimerkiksi jäisellä tienpinnalla.Tasaisella auto kulkee erinomaisesti. Autossa on uudet Michelin-nastarenkaat ja aurauskulmat ja tasapainoitus on kunnossa. Huollon yhteydessä ei ole löytynyt mitään poikkeavaa auton etu- tai takaosasta. Mistä heiluminen voisi johtua?

Tapio Ketonen:

Ehkä joku muukin on havainnut vastaavan ilmiön ja osaa antaa selityksen. Jos rengaspaineet ovat kohdallaan ja taka-akseliston nivelet tiukat, sitten tilanne on mystinen. Voisi olla hyvä päästä kokeilemaan tilannetta muillakin renkailla. Minulle asia on outo.

Muistan, että taannoin omistamani Fiat 128 oli samaan tapaan neuroottisen oloinen etenkin karhutulla polanteella. Auton takapäässä oli aika reilu auraus. Ilmeisesti takapyörät eivät päässeet yksimielisyyteen siitä, seuratako vasemman vai oikean puolen pyörän suuntaa, joten tilanne vaihteli koko ajan. Ehkä Mersussakin on takana reilusti aurausta?

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.