Kysymys:

Autoni on N13 Nissan Sunny 1.4L -89 12v. Ongelmana on nykiminen kylmänä. Auto tuntuu tukehtuvan kylmänä kaasua painettaessa,kierrosten saatua vetää. Lämpimän ongelmaa ei esiinny, joskin paikaltaan lähdettäessä auto "miettii" hetken joskus. Jos auto on lämmityksessä veto on suht. normaalia alusta alkaen. Automaattiryyppy kyllä herää käynnistettäessä.Kylmänä tuntuu kuin se "tippuisi pois päältä. Suodattimet tulpat ok, jakajan kansi ja pyörijä on vaihettu. Kaasuttimeen ei ole koskettu.Epäilen siellä jotain häikkää, mutta mitä? Päästöt on hyvät.

Tapio Ketonen:

Oireet tuntuvat selvästi liian laihan seoksen aikaansaannoksilta. Kaasutin pitää ottaa käsittelyn kohteeksi. Noin vanhassa autossa kaasuttimeen on jo voinut kulumisen takia syntyä ilmavuotoja, jotka laihentavat seosta. Kiihdytyspumpun toiminnassa voi olla vikaa, tai sitten polttonestekanavissa tai suuttimissa voi olla tukkeumaa.

Kaasutinkoneen päästömittaus on käytännössä pelkkä tyhjäkäynnin CO-ja hiilivetypitoisuuksien mittaus. Siinä ei tutkita, miten seokset toimivat suuremmilla kierroksilla. Jos pääsuuttimissa tai niiden kanavissa ahdistaa, silloin bensaa pääsee lian vähän koneeseen ja seos jää laihaksi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.