Kysymys:

Voiko pientä lommoa korjata ilman vasaraa ja maalausta? Muistaakseni olen lukenut Tuulilasista, että on sellaisia firmoja jotka korjaa näin.

Tapio Ketonen:

Pieni lommo on tosiaan mahdollista oikaista maalaamatta. Se kuitenkin onnistuu vain, jos lommo on niin loiva, ettei maali ole irronnut pellistä tai vioittunut muuten. Oikaisu tapahtuu painamalla lommon takapuolelta. Oikaisu onnistuu myös vetämällä, lommoon voidaan liimata vetonappi, jolla lommo vedetään takaisin ulos.

Lommojen oikaisijoita on varmaan useitakin, mutta ainoa itsestään jonkin verran julkisuuteen kertonut on Automiracle Oy, www.automiracle.fi.

Jos maali on lohjennut tai muuten vaurioitunut, korjaus ei onnistu ilman maalausta. Irtonainen maali pitää hioa pois ja vauriokohta on pohja- ja pintamaalattava. Pieni vauriokohta voidaan korjata myös paikallisesti, esimerkiksi koko kylkeä ei tarvitse maalata uudelleen.

Näitä täsmäkorjauksia tekevät SmartRepair-ketjun yrittäjät. SmartRepairista löytyy lisätietoa netistä osoitteesta www.smartrepair.fi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.