Kysymys:

Mikä on edullisin tapa kuljettaa auto Etelä-Saksasta Suomeen? Itse en haluaisi lähteä hakemaan autoa. Saksassa asuva tuttavani hoitaa Saksassa kaikki auton ostoon ja byrokratiaan liittyvät asiat. Olisin kiinnostunut esim. kuljetusfirmojen toimintatavoista, taksoista ja yhteystiedoista.

Tapio Ketonen:

Kyllähän se varmaan olisi edullisinta tai ainakin yksinkertaisinta, jos se tuttavasi ajaisi auton keltapäisillä siirtokilvillä esimerkiksi Travemünden satamaan. Hän ehkä voisi myös hoitaa auton poistamisen Saksan rekisteristä. Uskoisin, että Finnlines pystyisi hoitamaan auton siirtämisen laivaan, joka tulee Helsinkiin tai ylipäänsä Suomeen. Suomessa taas auton siirtäminen esimerkiksi Jyväskylään lienee sekin helpointa ajamalla, ei muuta kuin tullista siirtomerkit, vakuutus ja ajolupa.

Valitettavasti en pysty hankkimaan tietoja Saksan autonkuljetusfirmoista. Periaatteessa isot huolinta- ja rahtifirmat voisivat hoitaa homman. Netistä löytyy kyllä helposti yhteystietoja, pyydä sitä Saksassa asuvaa kaveriasi laittamaan Googlen hakuun sana fahrzeugtransport, niin johan alkaa tietoa löytyä. Minulle se antoi 1780 linkkiä!

Myös saksalaisilla autoliikkeillä on hyvät yhteydet autojenkuljetusfirmoihin. Se kaverisi voisi kysyä asiasta paikalliselta kauppiaalta, jos auto on tarkoitus ostaa liikkeestä.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.