Kysymys:

Olen tuomassa Floridasta (Suomessa puolessa välissä huhtikuuta) Dodge Caravania invavarusteilla. Tiedän että autolla ei ole EU- tyyppihyväksyntää. Kuinka haen poikkeuslupaa rekisteröinnille, jonka pitäisi olla kuitenkin lain mukaan mahdollista?

Tapio Ketonen:

Mikähän laki sanoo, että poikkeusluvan pitäisi olla mahdollinen? Periaatteessa toimitaan aina lain mukaan, poikkeukset ovat nimensä mukaisesti harvinaisia poikkeuksia.

Ennen tuontia on viisainta ottaa asiassa yhteyttä siihen katsastusasemaan, jolla auto on tarkoitus katsastuttaa. Silloin saa parhaan selvityksen vaadittavista papereista. Samasta paikasta saa myös selville, millaisia poikkeuslupia pitää anoa.

Ajoneuvotekniikan hyväksyntöjen selvittäminen on niin suuri työ, että minä en siihen ryhdy. Sitäpaitsi Suomesta tai muista EU-maista saa EY-tyyppihyväksyttyjä autoja aivan riittävästi, joten mielestäni on turhaa ryhtyä raahaamaan tänne kaiken maailman virityksiä. Jos Dodge on muuttoauto, eli olet asunut siellä Floridassa, silloin homma kyllä onnistuu aika helposti.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.