Kysymys:

Miten on nykyään, saako autolla ajaa perä edellä? Varsinainen peruutushan on sallittua kait "jonkin matkaa" varovaisuutta noudattaen. Mutta ongelmana on se, että käyn aika harvoin Hesassa ja aina unohtuu lasit toiseen autoon. Lisäksi mulla on vain 80-luvun kartta ja risteykset on vähän muuttuneet, joten ajan aina harhaan ja joudun tekemään uupparin päästäkseni taas oikealle reitille.

Joten jos taas ajan harhaan, niin voinko ajaa valoisalla peruuttamalla, tekemättä uupparia, takaisin risteykseen, jossa ajoin harhaan? Kun siellä on nykyään 30km/h rajoitus, niin sitähän ajelee kevyesti peruuttamalla, kunhan ottaa oikean (väärän?) kaistan, eli menee liikennevirran mukana.

Tapio Ketonen:

Ensinnäkin, Helsingissä ei ole mitään yleistä 30 kmh nopeusrajoitusta eikä näyttäisi olevan pikapuoliin tulossakaan. Ei se silti ole tarpeenkaan, keskustassa pääsee ainakin päivällä vain harvoin ajamaan noin kovaa.

Lähtökohta on, että kun autolla ajetaan, niin ajosuuntaan loistavat valkoiset ja taaksepäin punaiset valot. Ajovalopakko on voimassa myös kaupungissa.

Jutut kyllä kaikkiaan tuntuvat olevan sitä luokkaa, että parempi olisi, jos Joxa luottaisi Helsingissä käydessään joukkoliikennevälineisiin. Taitaa kaveri olla juuri hankkinut uusimman Harry Potter -kirjan ja tarinoi sen lumoissa. Minulle ei ainakaan oikein selvinnyt, miten "ajellaan kevyesti peruuttamalla, kunhan ottaa oikean kaistan, eli menee liikennevirran mukana". Mikä taikakäsi nostaa sen auton vastakkaiseen suuntaan menevälle kaistalle perä edellä vaikkapa ratikkapysäkkikorokkeiden yli?

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.