Kysymys:

Mistä Tuulilasi saa autot kestotesteihin ja vertailuihin??? Ostaako lehti ne itselleen vai onko se maahantuojien sponsorointia??? Mihin autot "katoaa" testien jälkeen???

Tapio Ketonen:

Lyhytaikaiseen käyttöön eli koeajoihin, testeihin ja vertailuihin käytettävät autot ovat maahantuojien esittelyautoja. Autot ovat meidän käytössämme vaihtelevan ajan, 1-3 viikkoa. Maahantuojilla on näitä esittelyautoja, jotka kiertavät eri tiedotusvälineiden käytössä. Aikansa kierrettyään autot siirtyvät eteenpäin eli menevät myyntiin vähän ajettuina.

Kestotesti kestää noin vuoden päivät, ja siihen tulevat autot hankitaan Tuulilasin käyttöön joko ostamalla tai, kuten yrityskäytössä on entistä yleisempää, vuokraamalla eli liisaamalla. Käytännössä olemme jo pitkään hankkineet kaikki uudet kestotestiautot vuokraamalla, sillä vähän ajetun auton myyminen ilman maksuaikaa ja vaihtoauton vastaanottamista on kovin hankalaa.

Kieltämättä saamme autot käyttöömme hieman edullisemmin kuin tavalliset kuluttajat, mutta sinänsä asialla ei ole mitään merkitystä. A-lehdet Oy:n liikevaihto oli vuonna 2003 lähes 87 miljoonaa euroa. Ei tuossa summassa muutaman auton ostaminen tunnu missään.

Autot eivät testin jälkeen "katoa" minnekään. Vuokrakauden jälkeen ne palautetaan omistajilleen, jotka laittavat autot myyntiin. Liikenteessä ne siis ovat, ainakin ne, joita ei ole ajettu romuksi. Ja aikaa myötenhän ne tietenkin joutuvat romuttamoon.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.