Kysymys:

Osui aikamoinen kommentti silmään lukiessani Ketosen antamia vastauksia.
Suora lainaus tekstistä: "Kieltämättä saamme autot käyttöömme hieman edullisemmin kuin tavalliset kuluttajat, mutta sinänsä asialla ei ole mitään merkitystä. A-lehdet Oy:n liikevaihto oli vuonna 2003 lähes 87 miljoonaa euroa. Ei tuossa summassa muutaman auton ostaminen tunnu missään."

Eikö mennyt vähän liialliseksi retosteluksi jo itsensä Ketosenkin mielestä?
Ja jos tarkemmin ajatellaan, niin tuolla 87 miljoonan euron liikevaihdolla ei ole yhtään mitään tekemistä sen kanssa, tuntuuko auton osto lompakossa vai ei. Liikevaihtohan voi olla vaikka 300 miljoonaa euroa, mutta sillä ei tee yhtään mitään, mikäli sinne viimeisen viivan alle ei jää voitollista tulosta. Mitä tehdään siinä vaiheessa kun liikevaihto on 87 milj. eur ja menot 100 milj. eur? Kyllä siinä auton ostot loppuvat lyhyeen.
Ja sitä tahtia soittelevat A-lehtien puhelinmyyjät, ettei sitä löysää rahaa nyt niin kauheasti ole käytössä. Ei se uuden toimitalon rakentaminenkaan mitään halpaa puuhaa ole.

Tapio Ketonen:

En tiedä, onko tuo retostelua vai ei, mutta laitoin tiedon yhtiön liikevaihdosta näkyviin siksi, että se antaisi jotakin mittakaavaa. Läheskään kaikilla ei ole oikeaa käsitystä toiminnastamme. Usein kuvitellaan, että tämä on jotakin pikku puuhastelua vaikka kyseessä on aika ison luokan toiminta.

Me tietenkin pyrimme minimoimaan kulumme, mutta lehden tekemisestä aiheutuu aina kaikenlaisia kustannuksia. Autojen hankintaan liittyvät kulut ovat vain osa niistä. Ne otetaan tietenkin huomioon toimintaa budjetoitaessa. Kaikkien kulujen tarpeellisuutta harkitaan, ja jos niistä voidaan tinkiä, tingitään.

Mainitsemasi lompakossa tuntuminen viittaa mielestäni yksityisen ihmisen hankintoihin. Ainakaan meikäläisen lompakosta ei löydy tällä hetkellä rahaa minkäänlaisen ajokelpoisen auton ostoon, että se siitä lompakosta!

Autojen hankkiminen ei sinänsä merkitse, että koko hankintahinta menisi suoraan Kankkulan kaivoon. Saadaanhan autosta taas myytäessä rahaa. Autojen hankkimisesta ja käytöstä aiheutuvat kustannukset jäävät kuitenkin koko yhtiön tai vaikkapa vain Tuulilasin liikevaihtoon nähden niin pieniksi, ettei niillä kokonaisuuden kannalta ole merkitystä. Tärkeämpää on, että tuolla sijoituksella saadaan aikaan lukijoita kiinnostavia juttuja. Turhaan soittelevat ne puhelinmyyjät, elleivät jutut kiinnosta ketään.

A-lehdet Oy:n kokonaistaloudesta vastaavat onneksi aivan muut henkilöt, meikäläisen ei tarvitse siitä kantaa huolta. Riittää kun väännän juttuja ja näitä vastauksia, toki yritän pieneltä osaltani katsella myös Tuulilasin kulujen perään.
Muistaakseni kysyjä tiedusteli, miten autot hankitaan ja minne ne joutuvat. Siihen toivottavasti tuli vastaus.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.