Kysymys:

On se aika taas vuodesta kun katsellaan renkaita sillä silmällä. Itselläni on farkku Citikka C5:n ja pitäs uudet renkaat hankkia. Onko kokemusta eri kokoisista vanteista. Itse nyt aprikoin ymmyrkäisenä laittaakko ensiasennuskoko 205/65/15 vai parantaako ajo-ominaisuuksia 205/55/16 kas siinä pulma. Osaisko joku vastata, että pääsis funtsaamasta ja kauppaan enekuin syksy tulee.

Tapio Ketonen:

Alkuperäinen koko on tietenkin sikäli helppo ratkaisu, että vanhat vanteet sopivat. Tuo ehdottamasi 205/55R16 on kyllä alamittainen, pitäisi laittaa ainakin 10 mm lisää leveyttä, että vierintäkehän pituus säilyisi samana.

Kokemukseni mukaan C5 farkku on jossain määrin tunnoton ja epämääräinen ajettava ainakin alkuperäisillä renkailla. Voi olla, että matalammat kumit antaisivat paremman tuntuman, mutta paha sanoa kokeilematta. Matalaprofiilirenkaat ovat kehittyneet merkittävästi, ne eivät enää ole niin pahoja vetelemään urissa kuin takavuosina. Myös akselistojen mitoituksella lienee ollut vaikutusta asiaan. Kalliimpiahan nuo matalaprofiiliset ovat, mutta ei se C5 muutenkaan mikään persaukisten ajokki ole, joten hinta tuskin on ongelma.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.