Kysymys:

Tuli käytetyn auton matkassa alumiinivanteet. Ovat vähän huonokuntoisen näköiset päällepäin. Voiko niitä "fiksata" jollain aineella, vai onko puhdistus ja kevyt hionta sekä maalaus ainoa konsti?

Onko tällä palstalla ainoastaan Ketos-huumori sallittua? Viimeiseen ei tarvitse vastata, jos on liian vaikea kysymys!

Tapio Ketonen:

Paras keino vanteiden fiksaukseen on niiden pinnoittaminen. Teimme asiasta juttua muutama vuosi sitten. Pinnoituksia tekee Järvenpäässä toimiva Alu Industrial Coatings Oy, www.aic.fi. Kannattaa katsoa sivuilta yhteystiedot ja kysyä lähempiä tietoja.

Pinnoituksessa vanteet puhdistetaan kunnolla kuumentamalla ja puhalletaan puhtaiksi. Pintaan ruiskutetaan päällysteaine, joka kiinnittyy pintaan uunikuumennuksessa. Pinnasta tulee kova ja kiiltävä, se on tosi helppo pitää puhtaana ja kestää melkein mitä vain - paitsi tietenkin kanttikiveen hankaamista.

Tämä palsta nyt ei ole ensisijaisesti huumoripalsta, joten täällä mahdollisesti esiintyvä huumori on lähinnä puujalkamallista. Koska tänne eivät juurikaan muut kirjoita vastauksia, niin valitettavasti se mahdollinen huumori on juuri sitä Ketos-huumoria. Toivottavasti siitä - siis sekä Ketos-huumorista että sen kirjoittajasta - päästään tällä palstalla mahdollisimman pian pian eroon, se ilmeisesti olisi Tuulilasin nettipalvelulle eduksi.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.