Kysymys:

Mitä mieltä olet, tuttuni olisi myymässä vähän ajettua nissan micraa vm-91 hintaan 2000€. itse pidän hintaa aika kovana mutta hyvinpä vähän autoista tiedän =)

Tapio Ketonen:

Kun kyseessä on noinkin vanha auto, hinnasta on autoa näkemättä ja tutkimatta mahdoton sanoa mitään. Ajopeli täytyy ensin tarkastaa perusteellisesti ja selvittää, mitä korjauksia se piakkoin vaatii. Toki tuo tuntuu aika korkealta hinnalta, mutta voihan kyseessä olla todellinen nappiyksilö. Aika usein autoonsa mieltynyt omistaja tosin kuvittelee auton arvon todellista korkeammaksi.

Hankintahintaa tärkeämpää on saada selville, miten paljon rahaa auton korjauksiin tarvitaan. Jos tuolla rahalla saat auton, joka palvelee korjauksitta vaikkapa kaksi vuotta, niin on se kuitenkin paljon edullisempi kuin tuhannen euron ajopeli, johon pitää tehdä kahdella tonnilla remonttia.

Suosittelen, että viet auton Autotohtorille tarkastettavaksi. Tohtori etsii viat, ja sen listan perusteella voit kysyä joltakin korjaamolta, millaisia kustannuksia vioista tai paremminkin niiden korjaamisesta aiheutuu. Ruostevauriot ovat ikävimpiä, sillä niiden määrä yleensä lisääntyy kiihtyvään tahtiin. Hinta-arvio antaa sitten hyvän pohjan neuvotteluille oikeasta kauppahinnasta.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.