Kysymys:

Ostin kuukausi sitten Corollan vm.-02 VVT-I 1,6 moottorilla. Mieltäni askarruttaa mielestäni runsas öljynkulutus. Autolla on nyt ajettu 38000 km. Öljyt on vaihdettu 30000 km:n huollossa ja nyt lisäystarve oli 6 dl. Seuraava huolto on 45000 km:n kohdalla.

Onko tällainen kulutus mielestäsi normaalia? Jos kulutus pysyy samanlaisena, niin huoltovälin = 15000 km, öljynkulutus on toista litraa.

Tapio Ketonen:

Siinäpä on taas hankala tilanne. Suunnilleen kaikkien maahantuojien tekniset osastot sanovat, että öljynkulutus on normaalia, jos se on vaikkapa 0,4 l/1000 km. Elikkä vielä 3,2 litran lisääminen tuolla matkalla olisi siis normaalia. Vaihtovälillä se tekisi 6 litraa, siis reilusti enemmän kuin koko öljymäärä! Minun mielestäni öljynkulutus ei ole normaalia, jos noinkin lyhyellä vaihtovälillä pitää lisätä öljyä.

Eikö tuon ikäisessä Corollassa ole vielä tehdastakuuta voimassa? Sehän siirtyy seuraavalle omistajalle. Käy nyt ainakin kysymässä asiaa merkkikorjaamolta. Corollien moottoreissa on tiettävästi ollut ongelmia männänrenkaiden kanssa, joten voi olla, että takuusta olisi apua.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.