Kysymys:

Fiesta 1,4 - 03 ajettu 6000 km. Hiljaa ajettaessa ehkä noin 2000 kierrosten kohdalla tuntuu hetken, ettei kaasu reagoi mihinkään vaan moottori hieman jarruttaa. Ärsyttävä vika tai ominaisuus kun tuntuu osuvan aina kun vaihtaa kaasu tuohon kohtaan eli auto pikkusen nytkähtää ennenkuin lähtee vetämään.

Olikohan esim. kestotestifiestassa sama ominaisuus vai voisko olla ihan oikea vika kysessä? Muuten kone vetää ja toimii hyvin. Tahtovat tuolla Fordin merkkiliikkeessä suhtautua vähän "nuivasti" tälläisiin kyselyihin.

Tapio Ketonen:

Ei ainakaan kukaan huomannut Fiestassa tuollaista ominaisuutta. Eipä sillä kait silti kukaan ajanutkaan hiljaa tasakaasulla 2000 r/min kierroksilla ja sitten alkanut kiihdyttää. Mutta jos ilmiö tuntuu normaalissa vaihtamistilanteessa, niin kyllä se olisi meillä havaittu.

Kyseessä siis lienee ihan oikea vika. Ongelmana on vain se, että ilmiö pitää saada kuvailluksi huollossa oikein, mieluimmin pitäisi saada työnjohtaja koeajolle ja näyttää ilmiö oikein käytännössä. Pääsääntö on, että jos vikaa ei saada esiin, sitä on aika mahdoton korjatakaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.