Kysymys:

VW on tuonut markkinoille FSI moottorin. Se on ainakin Touranissa ja uudessa Golfissa. Golfissa rinnalla on kuitenkin vielä myös perinteisen polttoaineen suihkutusjärjestelmän omaava moottori. FSI vaikuttaa taloudellisemmalta ja ilmeisesti se on VW:n tulevaisuuden moottori. Mitä mieltä olet FSI vs perinteinen?

Tapio Ketonen:

Palataanpa asiaan muutaman vuoden päästä uudelleen. Suorasuihkutus on ilman muuta tulevaisuuden ratkaisu, mutta siinä on vielä voimakas kehitysvaihe meneillään. Suirasuihkutuksen kaikki edut saadaan käyttöön vasta sitten, kun bensan rikkipitoisuus saadaan riittävän alas ja voidaan ottaa käyttöön typen oksideja varastoiva ns. denox-katalysaattori. Se mahdollistaa ajamisen taloudellisemmalla laihalla seoksella.

Suorasuihkutus ei suinkaan ole mikään aivan uusi asia, Suomessakin Mitsubishin GDI-moottorit ovat olleet myynnissä jo yli kuusi vuotta. Erääksi ongelmaksi totesimme Kestotestissä sen, että kun imuventtiileille ei enää tulekaan puhdistavaa bensiinisuihketta, niiden lautasille kerääntyy karstaa. Sitä kertyy imuilman mukaan syötettävistä kampikammion tuuletuskaasuista.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.