Kysymys:

Olen kuullut että on olemassa kitkarenkaita, joilla voisi ajaa kesät talvet. Nokia Q:t eivät siihen sovellu kulumisen vuoksi. Olen kuullut että olisi Fredesten-renkaat, tai jotain siihen suuntaan. Tunnetko renkaat, ja osaatko kertoa joitain muita ympärivuotiseen vähäajoiseen käyttöön soveltuvia renkaita, ja niiden maahantuojat?

Tapio Ketonen:

Keski-Euroopassa on markkinoilla vaikka kuinka paljon ns. talvirenkaita, joissa on M+S-merkintä ja nopeusluokka H tai jopa V, eli ne soveltuvat jopa yli 200 km/h nopeuksiin. Valitettavasti näissä kuitenkin on pakko käyttää niin kovaa kumiseosta, ettei renkaissa ole juurikaan pitoa talvella eikä etenkään jääkelillä.

Tarkoittanet Vredestein-renkaita tuolla nimellä. Hollantilaisen Vredesteininkin valikoimiin kuuluu nopean ajon talvirenkaita. Lisätietoja löytyy Vredesteinin nettisivuilta. Jokseenkin kaikilla muillakin valmistajilla on vastaavia renkaita. Esimerkiksi Nokian Renkaat Oyj:n valmistama Nokian WR on tarkoitettu nopeaan ajoon nimenomaan Keski-Euroopan markkinoille.

Olen sitä mieltä, että Suomessa pitää autossa olla eri renkaat kesä- ja talvikäyttöön. Jos autolla ajetaan vähän, samoilla renkailla ajaa monta vuotta. Rengaskulut eivät taloutta kaada, kyllä kallein osa autoilun kustannuksista ovat pääomakulut ja arvon aleneminen.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.