Kysymys:

Olen vm2003 FordFusion 1.4 Trend omistaja, löysin sivuiltanne mallit FordFusion 1.4 sekä toinen i-merkillä varustettu, näissä malleissa ei mitään eroa muuta kuin yhdistetyssä bensankulutuksessa.

Luulin että kaikki uudet autot ovat suoraruiskulla toimivia,mitä eroa siis on tässä 1.4 ja 1.4i malleissa ? Ja mistä tiedän kumman omistan katsomatta rekisteriotetta =) ?

Tapio Ketonen:

Valitettavasti meidän autotietokannastamme ovat minua viisaammat ihmiset muokanneet sellaisen, että sen asianmukainen päivittäminen on käytännössä mahdotonta. Maahantuojien antamissa taulukkotiedoissa merkinnöissä on eri päivityskerroilla pieniä eroja mallinimissä ja osin muissakin tiedoissa, Silloin systeemi järkeilee, että kyseessä on uusi malli. Juuri tällä keinolla sitten sinne tulee näitä 1.4 ja 1.4i -malleja vierekkäin.

Tutkin jossain välissä tilannetta, olisiko mahdollista poistaa vanhat mallitiedot. Tähän en kuitenkaan uskalla luvata parannusta, koska minulla ei ole asiaan vähäisintäkään vaikutusvaltaa.

Luulosi siitä, että uudet mallit ovat suorasuihkutteisia, on väärä. Fordilla on toistaiseksi vain yksi ainoa automalli, jossa on bensiinin suorasuihkutus. Se on Mondeo 1.8 SCi. Kaikissa muissa käytetään vanhaa tuttua epäsuoraa suihkutusta, jossa bensa suihkutetaan imukanavaan imuventtiilin yläpuolelle.

Mielestäni auton omistaja kyllä tietää, minkä auton omistaa, joten tähän asiaan en ryhdy ohjeita antamaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.