Kysymys:

Uusi auto harkinnassa, vaihtoehdot vähissä... Useimpien uusien autojen turvallisuus on kohdallaan, mutta hirvikolariturvallisuutta ei liene otettu huomioon kuin pohjoismaalaisissa Volvossa ja Saabissa. Toivottavasti olen väärässä.

Mitenkähän esim. uusi Mondeo, vanhassa mallissa ei ainakaan ollut katon rakenteissa yhtäkään poikittaista palkkia; ei ainakaan näkemässäni vm.97 Mondeossa, josta hirvikolarissa katto kääriytyi takaikkunan yläpuolella ja tila matkustamoon oli täysin avoin. Uusien autojen törmäystestit eivät anna tietoa tältä alueelta.

Tapio Ketonen:

Valitettavasti et ole väärässä. Hirvikolarit ovat lähinnä pohjoismainen ongelma, suurissa autoilumaissa eivät puolen tonnin painoiset lihamöhkäleet ryntäile metsistä autojen eteen kuten täällä. Niinpä asiaan ei kiinnitetä huomiota muualla, eivätkä tällaiset testit sisälly mihinkään törmäystesteihin.

Saab ja Volvo ovat perinteisesti testanneet autojaan myös tältä osin. Saa sitten nähdä, miten käy tulevaisuudessa. Volvon kun omistaa nykyisin Ford ja Saabin General Motors.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.