Kysymys:

kiitokset todella onnistuneesta mopoauto vertailusta, mutta minua jäi vaivaamaan saako mopoautoissa käyttää polttoöljyä polttoaineena?

Toinen kysymys: mitä on nämä autotalli.comissa myynnissä olevat postin vanhat Toyota Corollat, kun jokut niistä on rekisteröity pakettiautoiksi. Miten Corolla rekisteröidään pakuksi? Jos sellaisen ostaa, pysyykö se edelleen pakuna? Entä miten on Corolla-pakun verotus?

Tapio Ketonen:

Mopoautolla ei saa ajaa poltoöljyllä, tankkiin on laitettava verollista dieseliä.

Corolla ja monia muitakin henkilöautoja voitiin aiemmin reksiteröidä pakettiautoksi. Sitten se homma loppui, eikä ilmeisesti nykyisinkään enää ole mahdollista reksiteröidä edes luukkuperä-Corollaa pakuksi. Farmarin kyllä voi rekisteröidä pakettiautoksi AKEn 16.4.2004 antaman ohjeen mukaisesti.

Corolla-paku pysyy pakuna, kunnes se muutetaan henkilöautoksi. Yksityisen ihmisen ei kannata pitää bensa-autoa pakuna, sillä henkilöauton vakuutukset ovat halvemmat. Vuosiverohan on sama sekä pakula että henkilöautolla.

Yritykset, kuten esimerkiksi Suomen Posti Oy, rekisteröivät bensa-autojakin pakettiautoiksi, koska arvonlisäveron vähentäminen auton hinnasta ja käyttökuluista on tällöin helpompaa.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.