Kysymys:

Ostin autooni polkupyörien kuljetustelineen jossa on valot ja paikka rekisterikilvelle, mutta ongelma on se mistä saada kilpi telineeseen. Ei viitsisi aina irroittaa takakilpeä ja laittaa telineeseen. Jos kilpiä saa jostain, mitähän ne maksavat?

Tapio Ketonen:

Ylimääräisistä rekisterikilvistä kerrotaan AKEn nettisivuilla osoitteessa www.ake.fi ja edelleen kohdassa Rekisteröinti>Suomen rekisterikilvet>Ylimääräinen rekisterikilpi. Tässä sivulle myös suora linkki.

Sivuilla ei vielä toistaiseksi ole valmista anomuslomaketta, joten itsekukin saa käyttää omaa luovuuttaan hakemuksen laadinnassa. Lomake lienee sivuille tulossa, sillä ylimääräiset kilvet ovat etenkin tänä vuonna yleistyneet nopeasti.

Ylimääräisen kilven saa jättämällä asiasta vapaamuotoisen anomuksen AKEn kilpiryhmään joko postitse tai faksilla osoitteeseen
Ajoneuvohallintokeskus
Kilpiryhmä
PL 120
00101 Helsinki
faksi (09) 6185 3602

Anomuksessa pitää olla seuraavat tiedot:
- hakijan nimi (ajoneuvon omistaja/haltija)
- ajoneuvon rekisteritunnus
- ajoneuvon merkki
- valmistenumero
- selvitys ylimääräisen kilven käyttötarkoituksesta

Kun anomus on käsitelty, AKE tilaa uuden kilven kilpivalmistamosta ja lähettää sen sekä lupapäätöksen postiennakolla hakijalle. Päätös maksaa 25 euroa ja kilpi 8 euroa,, eli yhteensä 33 euroa. Postiennakkomaksua ei tiettävästi mene, joten hinta on perin kohtuullinen.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.