Kysymys:

Omistan Toyota Corollan (1.3 Liftback) vm.89. Autolla on kohta 300tkm lasissa ja se on toiminut tähänasti ilman suurempia ongelmia. Nyt autoa startattaessa ei tapahdu muuta kun kuulu naksahdus, startti ei lähde edes pyörimään. Kun avainta on käännellyt n.2-10 min niin startti pyörähtää ja auto käynnistyy. Akun ja startin katsoin enkä niistä mitään vikaa löytänyt.

Osaisitkohan kertoa missä vika voisi olla? Autoon ei tekisi mieli laittaa yhtään enempää rahaa kun on pakko (uudempi auto tulossa syksyllä), mutta toisaalta ranne ei enää kohta kestä avaimen kääntelyä.

Tapio Ketonen:

Niin, mistähän se naksahdus kuuluu? Jos se kuuluu pellin alta eli startista, silloin vika on solenoidissa. Voi hyvinkin olla, että käynnistimen "paksun virran" kytkevät solenoidin navat ovat palaneet niin huonoon kuntoon, että virta ei kulje. Se solenoidi on nykyisin sellainen pirunnyrkki, ettei sitä yleensä pysty rikkomatta avaamaan. Se on siis uusittava.

Kannattaa toki tutkia ensin, onko vika solenoidissa. Esimerkiksi kytkemällä merkkivalo vaikkapa siten, että toinen napa on miinuksessatoinen solenoidilta käynnistinmoottorin sisään menevässä liittimessä nähdään, kyt

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.