Kysymys:

Voiko autoon jossa on 1.6 kaasutinmoottori vaihtaa saman merkkisen, mallisen ja ikäisen auton kaksilitraisen ruiskumoottorin? Pitääkö auto muutoskatsastaa tai tehdä muita muutoksia autoon, esim, jarruihin?

Tapio Ketonen:

Moottorin vaihto isompaan on aina muutoskatsastettava. Onnistuuko ilman suurempia muutostöitä? Se riippuu merkistä. Jos olisit kertonut sen, asiasta olisi saanut vähän enemmän tolkkua. Suosittelen, että menet käymään katsastusasemalla ja kerrot, millaisen moottorin ja mihin autoon aiot vaihtaa. Sieltä saat tarkkaa ja käytännönläheistä tietoa.

Joissakin autoissa muutos voi edellyttää jarrumuutoksia. Kaksilitraisissa on ollut yleensä jo levyjarrut takana, 1,6-litraisissa siellä on usein rummut. Muitakin kohteita voi joutua muuttamaan merkistä riippuen.
Lisätietoa löytyy mm. AKE.n sivuilta, www.ake.fi. Sieltä valikosta kohta Katsastus ja ajoneuvotekniikka ja edelleen ajoneuvotekniikka, sieltä löytyy kohta Rakennemuutokset. Siellä on myös hyviä linkkejä, esimerkiksi soveltamisohje, jossa kerrotaan aika paljon mm. moottorin vaihtamisesta.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.