Kysymys:

Vuoden taksikäytössä ollut auto. Edullinen ostos vai riskipeliä? Mikä olikaan syy vältää entisiä takseja - jos mikään? Itse harkitsen vuoden 2003 bmw 316 touring 1,9 bensakoneella hankkimista. Mittarissa 110 tkm. Huoltokirja kunnossa ja tehdastakuuta vielä puoli vuotta jäljellä.

Tapio Ketonen:

Taksikäyttö on tietenkin hieman kuluttavampaa kuin ns. normaali käyttö. Käytettyä autoa ostettaesssa pitää kuitenkin tutkia auto ja sen kunto kunnolla - on yhdentekevää, millainen käyttäjä autolla on ollut. Ei auto pelkästään siitä pahene, onko sillä ajanut taksikuski, joku virka-autoilija tai aivan normaali ihminen.

Tietenkin taksiauton sisustus joutuu kovemmalle, mutta se on helppo tutkia. Tekniikka ei taksikäytöstä kärsi yhtään enempää. Taksamittari, radiovarustus ja katolla oleva taksivalo jättävät omat merkkinsä, jotka näkyvät myös purkamisen jälkeen. Nekään ivät sinänsä heikennä auton käyttöarvoa millään tavalla. Nämä piirteet tulevat yleensä huomioiduiksi auton hinnassa, joten en näe mitään syytä, miksi taksissa ollutta autoa ei voisi ostaa - jos vain hinta on kohdallaan.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.