Kysymys:

Joku sanoi ettei kannata tuoda Suomeen Toyota Tacoma Pre-Runner. Onko niitä Suomessa? Kannattaako tuoda sellainen USAasta muuttoautona Suomeen? Onlisiko sen huolto Suomessa hankalaa? Mitä mieltä olet?

Tapio Ketonen:

Mikäli olen ymmärtänyt oikein, kyseinen malli on pitkällä ohjaamolla varustettu pickup, ei siis double cab -malli, mutta avolavainen kuitenkin ja ilmeisesti neliveto. Tätä mallia ei ole tuotu Suomeen, ei ilmeisesti koko Eurooppaan. Täällä pickupin nimi on Hilux.

Tacoma Pre-Runnerin keulalla lienee 3,4-litrainen bensalla käyvä V6. Ja tämähän se tietenkin on se ongelma, sillä raskaan auton iso bensakone ei kulje ihan pelkällä bensanhajulla.

Bensa kun maksaa noin 1,2 euroa litralta eli 5,3 dollaria gallonalta, niin ajaminen tietenkin maksaa jonkin verran, Kunpa tuo olisi diesel, niin taatusti kannattaisi tuoda, mutta ne pahuksen jenkit kun eivät ymmärrä dieselien päälle. Olisin silti sitä mieltä, että paremmin tuo kannattaa tuoda kuin jokin ns. aito jenkkirauta - ainakin jos sen aikoo tuoda omaa käyttöä varten eikä trokattavaksi.

Huoltaminen tuskin tuottaa ongelmia. Joitakin osia saattaa joutua hieman etsimään ja odottelemaan, mutta Toyota tarvitsee paljon vähemmän varaosia kuin monet muut autot. Aitojen jenkkien kohdalla joutuu paljon todennäköisemmin ongelmiin huollon kanssa, varaosahuolto kun ei aina toimi kovin nopeasti.

Kommentit

Kommentoi kysymystä

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.